RE: Zespol / Manschaft

in News 14.01.2010 18:57
von JOHANN | 4.189 Beiträge

biedne gwiazdeczki :) tako kasa i marudzom jeszcze i chuja grajom i na lawie siedzom jeden z drugim

JEBAĆ BURŻUJI !!! JEBAĆ PATOLOGIA !!! A WSZYSTKO NA SPONTANIE

nach oben springen

in News 14.01.2010 19:44
von cornelinio | 886 Beiträge

Szkoleniowiec zabrzańskiego Górnika, Adam Nawałka, powołał 14-osobową kadrę na halowy turniej Remes Cup Extra, który odbędzie się 15 stycznia w Poznaniu.

Kadra Górnika: Nowak, Skorupski - Pazdan, Danch, Kulig, Magiera, Gancarczyk, Furczyk, Bonin, Szczot, Przybylski, Jarka, Trznadel, Wodecki.

nach oben springen

in News 14.01.2010 19:55

i licza , ze z tym skladek do finalu sie dostanymy do poki pilka w grze

zuletzt bearbeitet 14.01.2010 19:55 | nach oben springen

in News 15.01.2010 12:17

Foto: Łukasz Laskowski/Pressfocus

Górnik rozstał się z ośmioma piłkarzami. Jest wśród nich Madejski!11:19, 2010-01-15

Źródło: gornikzabrze.pl

Górnik Zabrze informuje, że 15 stycznia za porozumieniem stron rozwiązano kontrakty z ośmioma piłkarzami. W tym gronie jest sześciu piłkarzy pierwszej drużyny.

Zawodnikami Górnika przestali być: czeski bramkarz Michal Vaclavik, Litwini Tadas Papeczkys i Marius Kiżys oraz Mariusz Dzienis, Piotr Malinowski i Piotr Madejski. Poza tym wolnym zawodnikiem stał się Wojciech Popiel, który występował w drużynie Młodej Ekstraklasy, a ostatnio był piłkarzem Ruchu Radzionków oraz Adam Kurkowski, piłkarz Śląskiej Ligi Juniorów Starszych.

Malinowski zostanie w Podbeskidziu Bielsko-Biała, do którego był ostatnio wypożyczony. Z kolei Madejski znalazł się w kręgu zainteresowań m.in. Ruchu Chorzów i Śląska Wrocław.

nach oben springen

in News 15.01.2010 12:25

Lista piłkarzy, z którymi Górnikowi jest nie po drodze, już gotowa. - Musimy ją jeszcze skonsultować z trenerem Nawałką - mówi Michael Mueller, szef rady nadzorczej zabrzańskiego klubu.
ZOBACZ TAKŻE
Reprezentant Armenii w polskiej drugiej lidze piłkarskiej (14-01-10, 20:34)
Górnik: Wrócił Madejski, odejdzie Madejski? (11-01-10, 19:30)
Piotr Madejski dla "Gazety": o ustawionym meczu nic nie wiedziałem (08-01-10, 18:40)
Dwa miesiące temu na konferencji prasowej w Zabrzu Michael Mueller, wiceprezes Allianz Polska, właściciela Górnika, zapowiedział, że grę piłkarzy monitorują przedstawiciele specjalistycznej firmy. Inna kontrola zajęła się licznymi kontuzjami, jakie nawiedziły jesienią zawodników. Jakie wnioski?

- Chcieliśmy mieć obiektywne opinie o grze piłkarzy. Teraz wiemy, którzy zawodnicy mają w Zabrzu przyszłość, a którzy raczej nie. Ten materiał był przygotowywany jeszcze dla trenera Ryszarda Komornickiego, teraz dostał go trener Adam Nawałka. Na pewno będzie przydatny. Co do monitoringu kontuzji, to sztab medyczny zdał go pozytywnie. Mamy w Allianz lekarzy specjalistów, którzy przyglądali się pracy ludzi z Górnika. Nie popełniono błędów - dodaje prezes Mueller.

REKLAMY GOOGLE
Ile będziesz żyć?
Badanie długości życia Sprawdź ile życia Ci zostało
99lat.pl
Pomóż w organizacji
Igrzysk Olimpijskich dla Polski Podpisz petycję teraz!
http://www.poznan2014.org/pl

Po wspomnianym monitoringu gry powstała lista piłkarzy, których Górnik chce się pozbyć. - Musimy ją jeszcze skonsultować z trenerem Nawałką - twierdzi Mueller.

Lista jest na razie tajemnicą, ale udało nam się dowiedzieć, że znalazł się na niej m.in. Damian Gorawski, który przez rok pobytu na Roosevelta bardzo często był kontuzjowany. Na pierwsze tegoroczne zajęcia "Gora" znów przykuśtykał o kulach.

Prezes zapowiada zmiany w kadrze zawodniczej. W ekipie ponad 30 zawodników, którzy zjawili się na noworocznym treningu, na pewno będą redukcje.

- Docelowo chcemy mieć około 25 piłkarzy w kadrze pierwszego zespołu. Na tak drogi zespół, jak jest obecnie, nas nie stać - przyznaje szef rady nadzorczej i zapowiada, że priorytetem na liście poszukiwań jest środkowy ofensywny pomocnik. Testowani obecnie Nigeryjczyk Lucky Okpara i Słowak Vladimir Balat niekoniecznie kończą poszukiwania nowych twarzy. Niewykluczone, że w klubie pojawi się jeszcze jakiś inny ofensywny pomocnik.

Górnik wciąż poszukuje dyrektora sportowego. - Intensywnie działamy. Są różne kandydatury. Mam nadzieję, że do końca stycznia w Górniku pojawi się nowy dyrektor - mówi.

Czy z Górnika odejdzie Piotr Madejski, na którego rzucił się cień korupcyjnej afery z czasów gry w Hutniku Kraków?

- Tą sprawą zajmie się zarząd klubu. Mogę tylko powiedzieć, że w firmie Allianz żadnej korupcji nie tolerujemy - podkreśla szef rady nadzorczej. Madejski rozmawiał w czwartek z prezesem Górnika Jędrzejem Jędrychem.

Prezes Mueller wraca jeszcze do rozstania z trenerem Komornickim. - To wielki profesjonalista. Szkoda, że mu nie wyszło. Rozstaliśmy się w bardzo dżentelmeński sposób. Rozmawialiśmy telefonicznie. Nie udało się, ale pozostajemy w dobrych stosunkach. Jak kiedyś się spotkamy, możemy spokojnie pogadać i wypić kawę - mówi.

Zupełnie inaczej Mueller wspomina początkowy okres w klubie. - Największy błąd popełniony przez Allianz w Górniku? Nie chcę podawać nazwisk, każdy się może sam domyślić. To było na początku. Mieliśmy za dużo zaufania do różnych osób. Teraz jesteśmy mądrzejsi o tamte doświadczenia, ślepo już nie ufamy - przyznaje wiceszef Allianz.

nach oben springen

in News 16.01.2010 20:07

3. miejsce w halowym turnieju Remes Cup Extra wywalczyli piłkarze Górnika. - W trudnym okresie, gdy pracujemy głównie nad motoryką, pokazali się z imponującej strony - cieszył się trener zabrzan.

W dobrych humorach będą wracali z Poznania piłkarze Górnika Zabrze. Wygrane nad Wisłą Kraków i Lechem Poznań, przedzielone porażką z Arką Gdynia - późniejszym triumfatorem turnieju, przyniosły im ostatecznie wysokie, 3. miejsce. - Świetny przerywnik w przygotowaniach do rundy wiosennej - skomentował w rozmowie z portalem wielkopolskisport.pl obrońca Michał Pazdan. - Super, że nasi kibice przyjechali za nami w tak licznej grupie - podkreślił.

Zadowolenia nie krył również Adam Nawałka. - Bardzo cieszy mnie zaangażowanie zawodników. Widziałem u nich prawdziwą wolę zwycięstwa. W trudnym okresie, gdy pracujemy głównie nad motoryką, pokazali się z imponującej strony - zachwalał trener zabrzan.

nach oben springen

in News 17.01.2010 11:34

Wielkie brawa dla pilkarzy za udany wystep w Remes Cup i wywalczenie 3 miejsca oraz pokonania faworytow tego turnieju gospodarzy Lecha Poznan !!

nach oben springen

in News 17.01.2010 11:37
von marcindorsten • ( Gast )

tak jest wielkie brawa do Naszych , teroz widać że nie takie złe one są ,będziemy widzieć wiosną na co ich stać

nach oben springen

in News 17.01.2010 15:49
von Ojciec Tadeusz • ( Gast )

Podobaly mi sie ostatnio slowa Mullera, ze nie popelnia juz bledow gdy niektorym ludziom zbyt zaufali nie patrzac na ruchy, nie podol nazwiska. Jo mysla ze chodzilo o Szustera a wy?

nach oben springen

in News 17.01.2010 18:25
von Gregor • ( Gast )

moze o Jendrychu i poru "Gwiazdach" myslol

nach oben springen

in News 17.01.2010 21:39

Siedmiu najlepiej opłacanych piłkarzy Górnika Zabrze skarży się, że od pół roku nie dostaje pieniędzy.

W tym gronie znajdują się między innymi Robert Szczot, Adam Banaś i Damian Gorawski. - Kilku z nas miało już nawet gotowe wnioski o rozwiązanie kontraktu z winy klubu, ale nie zdecydowaliśmy się wysłać ich do PZPN - mówią gracze Górnika Zabrze. - Dostaliśmy od prezesa zapewnienie, że w ciągu dwóch tygodni wszystko się wyjaśni. Na razie mówią nam, żebyśmy zacisnęli zęby i pokazali charakter w rundzie wiosennej. Jeśli awansujemy, sytuacja finansowa wróci do normy - dodają zabrzanie.

Na początku stycznia prezes Jędrzej Jędrych stwierdził, że zaległości wobec drużyny dotyczą wyłącznie dwóch ostatnich miesięcy. Wczoraj poinformował nas, że nie ma mowy o sześciomiesięcznym zadłużeniu. - To nieprawdziwa informacja - napisał nam w SMS-ie. Zawodnicy przekonują jednak, że jest inaczej. Jak się dowiedzieliśmy, problem polega na tym, że część z nich prowadziła dotąd jednoosobowe firmy świadczące usługi piłkarskie. Klub rozliczał się z nimi na podstawie wystawianych faktur. Jednak, tak wynika z naszych informacji, działacze Górnika spytali Izbę Skarbową, czy nadal mogą trzymać się tych zasad. Odpowiedź była negatywna.

Zawodnicy Górnika Zabrze mający swoje firmy będą więc musieli teraz podpisać normalne umowy o pracę. Na razie nie chcą się na to zgodzić, bo wówczas będą musieli płacić większe podatki. Przy własnej działalności gospodarczej odprowadzali 15 procent podatku. Przy normalnej umowie wpadną w drugi próg podatkowy, który wynosi 85 tys. 528 zł rocznie. Podatek od tej sumy wynosi 14 tys. 839 plus 32 procent nadwyżki od kwoty ponad próg podatkowy. Jeśli więc Banaś zarabiający rocznie 480 tys. zł brutto płacił dotąd 72 tys. zł podatku, to teraz będzie musiał się liczyć z wydatkiem rzędu 140 tys. zł. Szczot, który otrzymuje 502 tys. zł brutto rocznie, zamiast płacić 75 tys. 300 zł, będzie musiał oddawać fiskusowi 148 tys. 100. Wreszcie Gorawski z zarobkami na poziomie 600 tys. zł brutto rocznie zapłaci podatek 179 tys. 470 zł zamiast jak dotychczasowych 90 tys. zł. (...)

nach oben springen

in News 18.01.2010 16:10

Mirza Bżalawa przebywa na testach w Górniku Zabrze. 21-letni zawodnik ostatnio występował w Austrii Lustenau.

Mirza Bżalawa gra na pozycji środkowego pomocnika. Mierzy 175 cm i waży 70 kg.

nach oben springen

in News 19.01.2010 15:34

Od wtorku na testach w Górniku Zabrze przebywa pomocnik Radomiaka Radom, Arkadiusz Oziewicz.

O testy zabiegał już wcześniej obecny szkoleniowiec zabrzan Adam Nawałka, trenując jeszcze GKS Katowice, jednak na taki wyjazd zarówno sam zawodnik, jak i władze klubu nie były chętne.

- Górnik to jednak firma, zespół który walczy o ekstraklasę, w którym są idealne warunki dla rozwoju zawodnika. Były też zapytania, z tego co wiem, z innych słabszych klubów odnośnie Arka Oziewicza. Dobrze, że klub na takie testy nie pozwolił. Co do Górnika, to powtórzę, to dobry klub, w którym gra w pierwszym zespole jest sporym osiągnięciem - powiedział trener Radomiaka, Arkadiusz Grzyb.

21-letni Oziewicz jesienią strzelił cztery bramki w III lidze. Rozegrał łącznie 14 meczów.

nach oben springen

in News 19.01.2010 15:35

Górnik Zabrze testuje kolejnych zawodników. Tym razem na treningu pojawili się Tomasz Pożoga, Wojciech Figurski i Eimantas Marozas.

O godzinie 9:00 sztab szkoleniowy zabrał piłkarzy na półgodzinne zajęcia do hali lekkoatletycznej. Później cała drużyna pojechała na boisko ze sztuczną nawierzchnią do Tychów. Po obiedzie piłkarzy czekają jeszcze zajęcia teoretyczne.

Wśród ćwiczących była trójka nowych piłkarzy, którym Adam Nawałka będzie się przyglądał w środę w grze kontrolnej. Na Roosevelta zjawili się bramkostrzelny piłkarz Gwarka Zabrze i reprezentacji Polski U-19 Tomasz Pożoga (ur. 21.01.1991), napastnik Jezioraka Iława Wojciech Figurski (ur. 13.06.1984) oraz litewski skrzydłowy Eimantas Marozas (ur. 29.12.1985), który w minioną sobotę był sprawdzany przez MKS Kluczbork w sparingu z Polonią Bytom.

nach oben springen

in News 19.01.2010 20:41
von Gregor • ( Gast )

Rozmowa z Robertem Szczotem, pomocnikiem Górnika

Robert Szczot po półmetku ubiegłego sezonu odszedł z Jagiellonii do Górnika "walczyć o wyższe cele", a spadł z ekstraklasy. W rozmowie z oficjalną stroną Jagiellonii "Szczocik" opowiada m.in. o przyczynach przeprowadzki, słowach, które wywołały poruszenie w Białymstoku oraz o konflikcie z trenerem Ryszardem Komornickim.

» Tylko dwa zespoły awansują do ekstraklasy. Górnik plasuje się na 5. pozycji w rozgrywkach pierwszej ligi i cel coraz bardziej się oddala.

Robert Szczot, pomocnik Górnika: - Znajdujemy się w takim, a nie innym miejscu. Naszym celem jest awans. Na pewno nie będzie to proste, ale musimy wierzyć, że nam się uda.

» Z perspektywy czasu warto było odchodzić z Jagiellonii? Szedłeś "walczyć o mistrza", a skończyło się spadkiem do pierwszej ligi.

- Generalnie trzeba w życiu ryzykować i dlatego zdecydowałem się na przenosiny do Górnika. Zaryzykowałem i teraz muszę ponieść tego konsekwencje. Jeżeli chodzi natomiast o występy w Jagiellonii, to w Białymstoku, podczas półrocznego pobytu, czułem się wspaniale.

» U kibiców Jagiellonii ostatnio modne stało się hasło "Robert Szczot walczę o wyższe cele".

- Powiedziałem coś takiego... Jagiellonia jest Dumą Podlasia, a Górnik 14-krotnym mistrzem Polski. W Zabrzu cele były jasne - jeśli byśmy się utrzymali w ekstraklasie, to w przyszłym sezonie miała być walka nawet o podium. Po tym jak odszedłem z Jagiellonii, w tabeli "rundy wiosennej" zajęliśmy 8. miejsce, jednak zabrakło nam do utrzymania tych punktów, które straciliśmy jesienią. Teraz musimy wywalczyć awans, bo jak nie, to w Górniku będzie bardzo źle.

» Przyznaj, że nie tylko względy sportowe sprawiły, że zdecydowałeś się odejść z Jagiellonii.

- Wiadomo, że piłce ważne są również finanse. Tak naprawdę Górnik nie dał mi dużo większych zarobków w porównaniu do tych, które miałem w Białymstoku. Nie dostałem takich pieniędzy, które rzuciłyby na kolana. W Zabrzu była perspektywa wielkiego klubu, gdzie wszystko miało iść w odpowiednią stronę, a widzę, że to właśnie dzieje się... w Białymstoku!

» Na chwilę obecną to Jagiellonia jest bliżej europejskich pucharów.

- Chłopakom i trenerowi Probierzowi życzę jak najlepiej. Chcę, aby udanie zakończyli sezon, a w następnym powalczyli o coś więcej. W obecnym Jagiellonia gra z bagażem dziesięciu ujemnych punktów i nie namiesza w czołówce ligi. W kolejnym może już powalczyć o wysokie lokaty.

» Ostatnio w prasie było dużo o nieporozumieniach między tobą a Ryszardem Komornickim, byłym już trenerem Górnika.

- Było obrzucanie błotem tylko ze strony trenera Komornickiego do mnie. Życzę mu jak najlepiej. W życiu każdego piłkarza są trenerzy oraz osoby, które nie mają nic wspólnego z trenerką. Trener Komornicki ma bardzo ciężki charakter i teraz, po jego odejściu z klubu, każda osoba o tym powie. Wcześniej - wiadomo - nikt nie chciał podpaść. Ja swojego zachowania nie żałuję, a myślę, że to ten pan powinien żałować, bo w tych meczach, w których nie grałem, Górnik zdobył tylko dwa punkty.

» Miałeś odejść tej zimy z Górnika, a wygląda na to, że zostaniesz.

- Chciałem odejść i to było już praktycznie przesądzone. Moja współpraca z Komornickim była po prostu niemożliwa. Od początku pierwszego tygodnia wiedziałem, że ciężko będzie z nim znaleźć wspólny język. Co innego mogę powiedzieć o trenerze Nawałce. Po kilku dniach już zauważyłem, że jest to człowiek, na którym można polegać, któremu można zaufać - to jest podstawa, aby była atmosfera w zespole. W poprzedniej rundzie tego brakowało.

nach oben springen

in News 20.01.2010 15:09
von PLM | 3.769 Beiträge

Wielkie testowanie

Pierwsze w tym roku mecze - pomijając Remes Cup - rozegrają dziś podopieczni Adama Nawałki. Po ponad pół roku przerwy wystąpi Adam Banaś.
Dwa mecze sparingowe rozegrają dziś piłkarze Górnika Zabrze. Pomijając udział w halowym turnieju Remes Cup, będzie to pierwsze poważniejsze granie zabrzan w tym roku. Adam Nawałka już przed wyjazdem do Poznania mówił, że granie w hali traktuje jako przerywnik w zimowym okresie przygotowawczym. - Na pewno nie zgodziłbym się, by drużyna regularnie grała w tym okresie w hali. Jeden dzień - zgoda. Dla przygotowań do rundy istotniejsze są sparingi grane na boisku - twierdził Nawałka.

Na dwa składy

Jeżeli kibic Górnika chce zobaczyć piłkarzy w akcji, to musi sobie zarezerwować ponad trzy godziny i przyjechać na Stadion Śląski w Chorzowie. W pierwszym meczu Górnik zagra z juniorami... Górnika, a w drugim spotkaniu zmierzy się z Rozwojem Katowice.
W którym meczu trener Nawałka wystawi lepszy skład? Trudno o jednoznaczną odpowiedź, skoro w pierwszym meczu wyjdzie na boisko drużyna, która grała jesienią na boiskach pierwszej ligi, a w drugim cała grupa testowanych w Zabrzu piłkarzy. Na Roosevelta uznano, że lepiej sprawdzić ich umiejętności na tle stosunkowo silniejszego przeciwnika, choć trudno liczyć, by mecz z Rozwojem miał zadecydować o przyszłości kogokolwiek z tej grupy zawodników. - Dziś nie jestem w stanie wiele powiedzieć. Fajnie prezentują się na treningach, są chętni do pracy, ale nic nie zastąpi meczów - deklaruje trener zabrzan. - Ważne będą dwa pierwsze sparingi, czyli środowy i sobotni z Tychami. Po nich na pewno będziemy mądrzejsi.

Banaś wraca do gry

Na boisko nie wybiegnie dziś Tomasz Zahorski, który wrócił do treningów po kontuzji zerwania więzadeł. Już na początku okresu przygotowawczego zapadła decyzja, że ?Zahor? pierwsze mecze zagra dopiero podczas zgrupowania w Turcji. Chyba że nagle zasypane śniegiem boiska pokryją się trawą, na co się jednak nie zanosi.
Zagra za to Adam Banaś i będzie to jego pierwszy mecz w koszulce Górnika od lipca ubiegłego roku, kiedy podczas treningu zerwał ścięgno Achillesa. Kapitan drużyny jest już zdrowy i powinien wyjść na boisko w wyjściowej jedenastce. Pierwsze mecze po mniej poważnych kontuzjach powinni też zagrać Przemysław Pitry i Alesz Besta.
Adam Nawałka chce grać wiosną dwójką napastników (jeden będzie ?zawieszony? między linią pomocy i bardziej ofensywnym partnerem), więc rywalizacja o miejsce w ataku - po wyleczeniu kontuzji przez wymienioną trójkę, zapowiada się wyjątkowo ciekawie.
Nie wyjdą dziś na boisko wciąż chodzący o kulach Damian Gorawski i Michał Karwan. W wypadku tej dwójki trudno określić termin, w którym Nawałka mógłby spodziewać się ich powrotu na boisko.

Jeszcze trzech

W drugim meczu najistotniejsza dla nowego trenera Górnika powinna być dyspozycja sprawdzanych w klubie kandydatów do gry w środku pola. Lista jest długa, pytanie tylko, czy idzie za nią jakość. Od początku roku trenują w Zabrzu Nigeryjczyk Lucky Okpara i Słowak Vladimir Balat. Dwa dni temu dołączył do nich Gruzin Mirza Bjalava. Czy w tej grupie znajduje się kandydat na prowadzenie gry Górnika w rundzie wiosennej? - Niczego nie przesądzam. Może być tak, że żaden z nich z nami nie zostanie - mówił kilka dni temu Adam Nawałka. Lista testowanych graczy jest zresztą dłuższa.
Tylko na wczorajszym treningu byli piłkarz Gwarka Zabrze i reprezentacji Polski U-19 Tomasz Pożoga (ur. 21.01.1991), napastnik Jezioraka Iława Wojciech Figurski (ur. 13.06.1984, 10 bramek w rundzie jesiennej w II lidze gr. wschodniej) oraz litewski skrzydłowy Eimantas Marozas (ur. 29.12.1985), który w minioną sobotę był sprawdzany przez MKS Kluczbork w sparingu z Polonią Bytom, a w poniedziałek pojawił się na treningu Ruchu Radzionków. Już wcześniej testowani byli Przemysław Kazimierczak (bramkarz), Mateusz Kamiński (obrońca) oraz napastnik z Dębicy, Mateusz Kantor.
Boisko, które nadawało się do przeprowadzenia treningu, Górnik znalazł wczoraj w Tychach. Wcześniej piłkarze ćwiczyli w hali na Roosevelta. Po powrocie z Tychów odbyły się pierwsze - od chwili pojawianie się Nawałki w klubie - dłuższe zajęcia teoretyczne, poświęcone taktyce i wizji gry, którą trener chce wpoić wiosną drużynie w walce o powrót do ekstraklasy. Dziś będzie można przekonać się po raz pierwszy na ile piłkarze Górnika są chłonni wiedzy.

źródło: Sport

nach oben springen

in News 20.01.2010 19:53

Foto: Łukasz Laskowski/Pressfocus - Lucky Okpara zagra też w meczu z GKS-em Tychy

Górnik - Rozwój 1-2. Nie zachwycili, ale Nawałka da im jeszcze szansę17:10, 2010-01-20

Autor: Tomasz Mucha

- Pierwszy raz musiałem grać w takich warunkach - przyznał Nigeryjczyk Lucky Okpara, jeden z testowanych piłkarzy Górnika. Rywalizacji z Rozwojem towarzyszyła bowiem fatalna pogoda.

Bardzo trudne warunki atmosferyczne towarzyszyły zespołom Górnika i Rozwoju. Pewnie gdyby nie one, to jakość widowiska stałaby na znacznie wyższym poziomie. A tak, wyszło przeciętnie... Wszystko, co godne uwagi, przypadło na ostatnie minuty gry. Wtedy to wysoki pressing katowiczan przyniósł im dwie bramki. Pierwszą - po zamieszaniu w polu karnym, drugą - po strzale zza "szesnastki".

W szeregach zabrzan nie wystąpił praktycznie żaden z podstawowych zawodników. - Nikt z testowanych przez nas piłkarzy nie pokazał więcej niż gracze III-ligowca. Zdaję sobie też natomiast sprawę z niesprzyjającej aury. Wszyscy dostaną przynajmniej jeszcze jedną szansę - w sobotnim meczu z GKS-em w Tychach. Tamtejsze boisko będzie już w znacznie lepszym stanie - skomentował Adam Nawałka, trener Górnika.

Dopiero zatem w pojedynku z tyszanami swoje ponoć wysokie umiejętności będzie mógł zaprezentować Lucky Okpara, któremu śnieg wyraźnie nie służył. - Pierwszy raz musiałem grać w takich warunkach - przyznał nigeryjski pomocnik.

Dodajmy, że również Damian Galeja sprawdzał nowe twarze: Piotra Adamczyka (były napastnik m.in. Skalnika Gracza i Odry Opole, a ostatnio Pogoni Świebodzin) i Jarosław Lutego (Beskid Andrychów

nach oben springen

in News 20.01.2010 19:54

W spotkaniu sparingowym Górnik Zabrze pokonał swoją drużynę juniorów.

Górnik Zabrze - Górnik Zabrze (juniorzy) 6-0 (4-0)
1-0 - Banaś, 6 min
2-0 - Szczot, 14 min
3-0 - Pitry, 19 min
4-0 - Bonin, 44 min
5-0 - Jarka, 47 min
6-0 - Jarka, 76 min

Górnik: (I połowa) Nowak - Kulig, Pazdan, Banaś, Magiera, Bonin, Strąk, Przybylski, Szczot - Besta, Pitry (II połowa) Skorupski - Kulig (60. Krakowiak), Krotofil, Kamiński, Magiera(60. Kucza) - Gajewski, Danch, Furczyk, Wodecki - Jarka, Trznadel.

Górnik (juniorzy): (I połowa) Szuba - Szczurek, Mietlicki, Zdrzałek, Cymański - Rabiej, Lebek, Galus, Niemczuk - Wasil, Łysiak (II połowa) Irski (65. Michalak) - Staszczak, Krzysztoporski, Biedronka, Kurkowski - Olszowski, Galus (65. Łątkowski), Paczkowski, Bokemuller - Łysiak (70. Lebek), Stolarczyk.

nach oben springen

in News 20.01.2010 20:24

co to sie stalo , ze Jarka bramki zas strzelo ?? obudziol sie , czy miol za slabego bramkarza z juniorow

extra , ze Banas sie ogrywo i brameczka strzelol , czyli pomalu wraco forma !

EXTRAKLASA NA JESIEN NASZA !!

nach oben springen

in News 21.01.2010 15:12

Dla Wojciecha Figurskiego i Arkadiusza Oziewicza I-ligowy Górnik jest zbyt wysokim progiem uznał Adam Nawałka. Szkoleniowiec zabrzan przygląda się kilku innym piłkarzom, który walczą o kontrakty.

Nawałka tymczasem bacznie przygląda się tym piłkarzom, których pozyskali jego poprzednicy. Wczoraj wygrali oni wysoko z zespołem juniorów Górnika. Opinia trenera? - Ci zawodnicy mieli za zadanie wykonać jednostkę treningową. Cieszę się, że podeszli do tego z odpowiednim nastawieniem. Dobrze potraktowali ten trening. Chodziło mi o to, aby zawodnicy się wybiegali. Teren był trudny i nie było łatwo, jednak piłkarze starali się wypełniać założenia, grać pressingiem. Są jeszcze rzeczy, które należy poprawić i będziemy nad tym pracować - zaznacza.

nach oben springen

Besucher

Wir begrüßen unser neuestes Mitglied: figa1978
Forum Statistiken
Das Forum hat 293 Themen und 22485 Beiträge.

Heute waren 2 Mitglieder Online:
bombel07, Gregor

Besucherrekord: 59 Benutzer (18.03.2010 14:33).