RE: Stadion Gornika... N

in News 31.03.2010 09:18
von massaklassa | 417 Beiträge

i po stadionie...

http://sportslaski.pl/Budowa-stadionu-w-...17477,info.html

pierdolona PL i Amen!

Budowa stadionu w Zabrzu opóźniona. Co to oznacza dla kibiców?

Władze Zabrza zapowiadały na jesień początek prac przy budowie nowego stadionu. Teraz najwcześniejszy termin to kwiecień 2011. - To bardzo zła wiadomość - mówi prezes Górnika.

- Szansa na to, że cokolwiek zaczniemy robić w 2010 roku, jest praktycznie żadna - mówi Krzysztof Lewandowski, wiceprezydent miasta, którego zdaniem opóźnienie jest wynikiem przesunięcia w czasie oddania projektu wykonawczego.

Tymczasem wśród radnych Zabrza coraz częściej słychać opinie, że miasta dziś na tak drogą inwestycję nie stać (nawet po pewnych "cięciach" stadion ma kosztować 250 milionów złotych). - Są banki gotowe udzielić nam na tę inwestycję kredytów - uspokaja wiceprezydent.

Sęk w tym, że na obiekcie zostało już zamkniętych sześć sektorów. MOSiR, właściciel stadionu, uznał, że nie ma sensu montować na nich siedzisk, skoro jesienią właśnie w tej części stadionu rozpoczną się prace remontowe. Po zmianie terminu budowy można założyć, że niemal cały kolejny sezon Górnik mógłby grać na "starym" obiekcie,

- To dla nas bardzo zła wiadomość - mówi prezes Łukasz Mazur. Rodzi się pytanie, jaki sens miał zamykanie kilku tysięcy siedzisk? - Na razie otwieramy dwa kolejne sektory i do lata więcej zrobić się nie da.

zuletzt bearbeitet 31.03.2010 18:02 | nach oben springen

in News 31.03.2010 18:04
von Gregor • ( Gast )

to je kurwa polsko paranoja... zawiyrajom sektory, mni kasy idzie na konto, som straty kurwa mac je tam w ty polsce przynajmi jedyn normalny??????

nach oben springen

in News 31.03.2010 18:47
von marcindorsten • ( Gast )

Zitat von Gregor
to je kurwa polsko paranoja... zawiyrajom sektory, mni kasy idzie na konto, som straty kurwa mac je tam w ty polsce przynajmi jedyn normalny??????

bo to Polska a nie elegancja Francja
Skurwysyny

nach oben springen

in News 01.04.2010 11:09
von Pogo • ( Gast )

Co sie tak hajzujecie.
Ja jakos wtedy typowalem na ten najtanszy stadion ale zostal wybrany dla Górnika ten najdroszy.
Magdeburg lub Dresden wybudowali stadiony na 30000 za 30 mio € a Górnik chce za 62 mio € a finansowanie do konca nie bylo pewne. Za ta cene to chyba w DE tez tymczasowo nie ma miasta co by bylo na to stac .
Czuje ze tam idzie o kasa a nie o czas.

Z inej stronny takie cirki nie tylko w Polsce bo w Paderborn budowali jakies 5 lat stadion a mial byc za 6 miesiency hehe.

Mnie wkurwia tylko to ze zamkli sektory niepoczebnie !

nach oben springen

in News 01.04.2010 14:06
von Gregor • ( Gast )

Zitat von Pogo

Mnie wkurwia tylko to ze zamkli sektory niepoczebnie !

no to najwiyncy nerwuje, bo kasa nie marnuje...

nach oben springen

in News 01.04.2010 15:10
von PLM | 3.769 Beiträge

Jaja, Padernborn, najwiekszy stadion w Raichu

nach oben springen

in News 01.04.2010 15:14
von Pogo • ( Gast )

PLM nie oto chodzi. Chodzi o to ze od projektu to powstawienia stadionu ktory byl "Fertigstadion" poczebowali 9 lat.
2001 projektowanie jusz jakos bylo a w 2009 otwarcie.

nach oben springen

in News 01.04.2010 15:54
von Elosiekiero • ( Gast )

To znowu Pogo jest winny albo jak teraz? bo się zgubiłem!

nach oben springen

in News 01.04.2010 17:39
von massaklassa | 417 Beiträge

Zitat von Pogo
PLM nie oto chodzi. Chodzi o to ze od projektu to powstawienia stadionu ktory byl "Fertigstadion" poczebowali 9 lat.

a pokoz mi stadion w pl co niy budujom 9 lot, i prosza niy porownoj padaborn do Wielkiego Gornika!!! tam 2001 to chybakreisliga groli jak o tym godali...

nach oben springen

in News 01.04.2010 19:34
von Pogo • ( Gast )

Zitat von massaklassa

Zitat von Pogo

a pokoz mi stadion w pl co niy budujom 9 lot, i prosza niy porownoj padaborn do Wielkiego Gornika!!! tam 2001 to chybakreisliga groli jak o tym godali...

Nie powiem gdzie grali bo nie wiem ;-) Chodz nasz Górnik lata byl chyba gorzej prowadzony niz ten Paderborn. Smutna prawda.
Ja tylko mysle ze to pokas na wybory a po wyborach miasto powie ze na stadion za 250 mio PLN nie maja kasy i po stadionie.

nach oben springen

in News 01.04.2010 19:39
von JOHANN | 4.189 Beiträge

Zitat von massaklassa

Zitat von Pogo

a pokoz mi stadion w pl co niy budujom 9 lot

STADION SLONSKI

JEBAĆ BURŻUJI !!! JEBAĆ PATOLOGIA !!! A WSZYSTKO NA SPONTANIE

nach oben springen

in News 01.04.2010 19:47
von kołcio | 1.719 Beiträge

A co jo wom godol ze nic z tego niy bydzie , to som ciule i ciulami zostanom, ludzi ino za warjatow robiom , byle cos napisac by uspokoic Kibicow, tako prowda, jo ino chca roz na nowy stadion pojechac ,moze dorzyja

nach oben springen

in News 02.04.2010 02:25
von PLM | 3.769 Beiträge

na koncu bedzie stadion zes rurek budowany jak w wehen-wiesbaden!

nach oben springen

in News 02.04.2010 09:27
von Caluj • ( Gast )

Kolcio marzenia sietej glowy heeeeeeeeeeeeeeeeeee
Przedewsyzstkim to nowy stadiom powinien byc budowany nie na miejscu starego w centrum gdzie jak wsyzscy sie zjada miasto jest zablokowane ale naprzyklad na maciejowie niedaleko M 1 szybkiwypad ze stadionu we wszystkie strony a przedewsyztkim na autobahna no jak idzie to tam nazwac ale tako prowda i sam trza guwkamki pociepac ale jak kolcio napisol moze moje wnuki dozyjom
polsko paranoja jak zwykle ale coz trocha mi brak tego pozadku za adika

nach oben springen

in News 02.04.2010 15:29
von Pogo • ( Gast )

Zitat von PLM
na koncu bedzie stadion zes rurek budowany jak w wehen-wiesbaden!

Jakbys na to nie paczol. Oni beda miec.

nach oben springen

in News 04.04.2010 12:06
von kołcio | 1.719 Beiträge

Nie wiem co o tych rurkach myslec , ale morze byc Przejebany, jak foll kibicow na trybunie zacznie skokac to sie te patyki polomiom i
tragedia jeszcze by bola.

nach oben springen

in News 04.04.2010 13:21
von dawid54 | 1.082 Beiträge

kolcio te rurki sie przydadzom jak zas kibole na boisko wyskoczum zeby nasze gwiazdy pogonic

hagen

nach oben springen

in News 04.04.2010 13:36
von cornelinio | 886 Beiträge

Rurki czy zapalki a jak narazie u nos nowego stadionu nie ma nie jest i nie bydzie

nach oben springen

in News 05.04.2010 23:24
von PLM | 3.769 Beiträge

Lepij zaden nowy stadion, nisz takie jebane rurki

nach oben springen

in News 06.04.2010 10:11
von jedrus | 203 Beiträge

Zeby stadion wybudowac cza dobrych inzynierow a o wnukach mogymy zapomiec chyba ze prawnuki a i tak wto niy wierza nos ino zachod ratuje

nach oben springen

Besucher

Wir begrüßen unser neuestes Mitglied: figa1978
Forum Statistiken
Das Forum hat 293 Themen und 22485 Beiträge.

Heute waren 2 Mitglieder Online:
bombel07, Gregor

Besucherrekord: 59 Benutzer (18.03.2010 14:33).