RE:

in News 17.02.2012 14:00
von Gregor | 3.094 Beiträge

Kibic z Seattle odwiedził stadion Górnika

Na dwa dni przed meczem z Legią Warszawa siedzibę 14-krotnego mistrza Polski odwiedził pan Tomasz Ankudowicz, kibic Górnika mieszkający obecnie w Seattle w USA.

- Ligowy mecz Górnika. Dla mnie to zazwyczaj środek nocy, między Polską a strefą Czasu Pacyficznego jest bowiem 9 godzin różnicy. Na dworze jeszcze ciemno. Ubieram koszulkę, na szyję zakładam szalik i siadam przed monitorem. Pod niebiosa wychwalam rozwój technologii, który pozwala mi być na bieżąco z informacjami klubowymi, wydarzeniami ze świata kibiców i przede wszystkim - transmisjami z meczów Górnika – opowiada pan Tomasz, urodzony w Gliwicach, a od kilku lat mieszkający w Seattle w USA.

W niedzielę Pan Tomasz zobaczy mecz z Legią z trybun stadionu im. Ernesta Pohla. – Cieszę się bardzo, bo odkąd mieszkam w USA na żywo oglądam jeden czy dwa mecze w roku.

Warto wspomnieć, że pan Tomasz wspólnie z żoną zwiedzili już wiele miejsc na całym świecie. Zawsze towarzyszy im koszulka i szalik Górnika Zabrze. - Aktualnie mamy w planach wyjazd do Azji - mówi. Być może na tym kontynencie kibic "biało-niebiesko-czerwonych" pokaże się już w koszulce z numerem 26 należącej do Adama Dancha, którą otrzymał w prezencie od klubu.

Dłuższy wywiad z panem Tomaszem, w którym opowiada przede wszystkim o promowaniu Górnika w świecie, będzie można przeczytać już w marcu we wznawianym magazynie "Górnik".

Angefügte Bilder:
Aufgrund eingeschränkter Benutzerrechte werden nur die Namen und (falls vorhanden) Vorschau-Grafiken der Dateianhänge angezeigt Jetzt anmelden!
12012.jpg
nach oben springen

RE:

in News 18.02.2012 07:46

Apel SKSGZ - odśnieżanie stadionu

Stowarzyszenie Klub Sympatyków Górnika Zabrze wystosowało apel do wszystkich fanów: "Zwracamy się do wszystkich sympatyków Górnika o pomoc!
Jak wiecie mecz z Legią już w niedzielę, a murawa naszego stadionu nie nadaje się do gry! Apelujemy do wszystkich sympatyków, którym dobro naszego klubu leży na sercu, o stawienie się jutro tj. sobota 18 lutego o godzinie 10:00 na stadionie celem odśnieżania murawy! Liczymy na Waszą pomoc! Górnik nie zginie dopóki gramy w jednej drużynie! - czytamy w komunikacie na stronie Stowarzyszenia.
Organizatorzy akcji proszą żeby przynieść ze sobą łopaty, oni sami gwarantują ciepłą herbatę, a klub wejściówki na mecz z Legią.

nach oben springen

RE:

in News 18.02.2012 07:50

Kibice Górnika Zabrze odśnieżą murawę

Na murawie stadionu przy Roosevelta wciąż zalega warstwa śniegu. Z tego powodu jutro o 10:00 kibice Górnika Zabrze zbiorą się, by pomóc w przygotowaniu boiska do niedzielnego spotkania z Legią Warszawa.
Pomóc może każdy chętny. Stowarzyszenie prosi o przyniesienie łopat do śniegu. W zamian za pomoc w odśnieżaniu klub przekaże każdemu wejściówkę na mecz z Legią.

nach oben springen

RE:

in News 19.02.2012 21:36

Dobry doping!!! Szacunek za lodsniezanie murawy!!!

Angefügte Bilder:
Aufgrund eingeschränkter Benutzerrechte werden nur die Namen und (falls vorhanden) Vorschau-Grafiken der Dateianhänge angezeigt Jetzt anmelden!
25432.jpg
25434.jpg
25435.jpg
nach oben springen

RE:

in News 20.02.2012 00:30
nach oben springen

RE:

in News 20.02.2012 11:34

Górnik Zabrze S.S.A.

Górnik Zabrze dziękuje kibicom!
Zarząd Górnika Zabrze SSA dziękuje wszystkim wolontariuszom, piłkarzom drużyn młodzieżowych, kibicom i pracownikom klubu za przygotowanie stadionu im. Ernesta Pohla do niedzielnego meczu z Legią Warszawa.

- Ogromna praca włożona przez kibiców i sympatyków klubu zaowocowała tym, że mogliśmy rozegrać mecz z Legią na dobrze przygotowanej płycie boiska i stadionie. W tak dobrych warunkach piłkarze Górnika pokazali wielkie serce i ogromne zaangażowanie, sprawiając nam wszystkim prezent w postaci wygranej 2:0 z Legią. Współpraca z kibicami układa się bardzo dobrze, czego przykładem była przedsezonowa prezentacja drużyny, zorganizowana wspólnymi siłami przez Stowarzyszenie i klub. Teraz, po raz kolejny, kibice udowodnili, jak bardzo im zależy na Górniku. I za to im dziękuję! - przekazuje podziękowania Artur Jankowski, prezes zabrzańskiego klubu.

nach oben springen

RE:

in News 01.03.2012 18:45

Ekstraklasa SA
Liga Zawodowa Piłki Nożnej
ul. Wybrzeże Gdyńskie 6D
01-531 Warszawa

W związku z wyznaczeniem kolejnego spotkania Górnika Zabrze, tym razem z Cracovią Kraków, na poniedziałek, Stowarzyszenie „Klub Sympatyków Górnika Zabrze” pragnie wyrazić swoje oburzenie i dezaprobatę odnośnie działań Ekstraklasy S.A., które dyskryminują wiernych sympatyków naszego klubu.

Rozumiemy, że w trybie rozgrywania spotkań w systemie piątek – poniedziałek, część meczów odbywa się poza weekendem, jednak niezrozumiała jest dla nas decyzja, że trzeci kolejny pojedynek Górnika poza Zabrzem ma odbyć się w poniedziałek.

Chcemy zauważyć, że częste wyznaczanie terminów spotkań wyjazdowych z udziałem Górnika Zabrze na dni poniedziałkowe, (czyli dzień roboczy) ma znamiona nierównego traktowania, ponieważ uniemożliwia znacznej części fanów naszego klubu udziału w tych spotkaniach i wspierania ukochanej drużyny.

Z tego powodu zwracamy się też do osób odpowiedzialnych o ustalanie terminów spotkań Ekstraklasy S.A. o równe traktowanie sympatyków wszystkich drużyn Ekstraklasy i branie pod uwagę częstotliwości rozgrywania meczów w dni pozaweekendowe

Ze sportowym pozdrowieniem,
Stowarzyszenie „Klub Sympatyków Górnika Zabrze”

nach oben springen

RE:

in News 10.03.2012 23:11

Jak Kibole zepsuli dzieciom Turniej...

http://s4.ifotos.pl/img/Aferapng_rxqprrq.png

Jebac Media!!!

nach oben springen

RE:

in News 11.03.2012 14:39
von PLM | 3.769 Beiträge

Zitat von Gregor
Jak Kibole zepsuli dzieciom Turniej...

http://s4.ifotos.pl/img/Aferapng_rxqprrq.png

Jebac Media!!!

Gregor, niedziala

nach oben springen

RE:

in News 14.03.2012 20:07

Ciekawe wiela je w tym prowdy...

Grzywny i zakazy dla pseudokibiców

Trzech pseudokibiców z Gliwic zostało zatrzymanych przez policjantów przed sobotnim meczem piłki nożnej, jaki odbył się w Zabrzu przy ul. Roosevelta. Sąd ukarał już wszystkich zatrzymanych grzywnami w wysokości 2 tysięcy złotych. Nałożył także na nich 2-letnie zakazy stadionowe oraz obowiązek zgłaszania się do jednostek policji w trakcie trwania meczów piłkarskich z udziałem zabrzańskiej drużyny.
Trójka gliwiczan w wieku od 25 do 28 lat została zatrzymana przed rozpoczęciem meczu ligowego pomiędzy drużynami Górnika Zabrze i Lechii Gdańsk w związku z odmową zastosowania się do poleceń służb organizatora. Kiedy służby porządkowe zabezpieczające imprezę poprosiły nietrzeźwych mężczyzn o opuszczenie stadionu, doszło do awantury. O pomoc poproszeni zostali zabrzańscy policjanci, którzy wyprowadzili całą trójkę poza bramy obiektu sportowego, a następnie przewieźli ich do komendy. Tam zatrzymani zostali poddani badaniu stanu trzeźwości. Policyjny alkomat wskazał w ich organizmach od 1,4 do ponad 2 promili alkoholu. Kolejne godziny spędzili w policyjnym areszcie. Podstawą ich zatrzymania był art.54 Ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych, który mówi, że „kto nie wykonuje polecenia porządkowego, wydanego na podstawie ustawy, regulaminu obiektu lub regulaminu imprezy masowej przez służby porządkowe lub służby informacyjne, podlega karze grzywny nie niższej niż 2000 zł”. Wczoraj zabrzański sąd uznał, że zatrzymani mężczyźni winni są zarzucanych im czynów i orzekł środki karne w postaci grzywny w wysokości 2000 zł Objął ich także 2 letnim zakazem stadionowym oraz zobowiązał do zgłaszania się do jednostki Policji każdorazowo podczas spotkań piłkarskich z udziałem drużyny „Górnika” Zabrze.

nach oben springen

RE:

in News 18.03.2012 16:23
von JOHANN | 4.189 Beiträge

W piątek dzwonimy do Piasta z propozycją walki jednak odmawiają, więc zbieramy się w 35 osób (FC Gliwice) i postanawiamy pozwiedzać gliwickie dzielnice gdzie na jednej z nich trafiamy podobną liczbowo Stara Ekipę Piasta oraz ich zgodowiczów - 8 osób z Bate Borisow. Wybiegamy do nich z ich strony lecą race i butelki w tym czasie parę osób od nas wraca się po kije do auta walka długo nie trwa po stronie Piasta kilka osób zaliczyło sromotne KO reszta ucieka.

FC Gliwice walczy z Piastem na sprzęt gdyż Piast jako pierwszy wyłamał się z układu antysprzętowego podczas wjazdu na sikornik. O pamiętnym turnieju na którym strzelają do nas z paintballi oraz używają innego sprzętu również nie można zapomnieć. Podkreślam że z Piastem na sprzęt walczy FC Gliwice, a nie GÓRNIK ZABRZE jak już niektórzy zdążyli sobie dopisać.
JEST TO OFICJALNE STANOWISKO FC GLIWICE.

JEBAĆ BURŻUJI !!! JEBAĆ PATOLOGIA !!! A WSZYSTKO NA SPONTANIE

nach oben springen

RE:

in News 22.03.2012 21:20

Zwycięzca Turnieju Wiedzy o Górniku podziwia Nakoulmę

Dawid Mroczek, uczeń Gimnazjum nr 3 w Rudzie Śląskiej, wygrał Międzyszkolny Turniej Wiedzy o Górniku Zabrze w kategorii szkół gimnazjalnych. Na co dzień Dawid jest kibicem Górnika i marzy o tym, by poznać bliżej... Prejuce'a Nakoulmę.

Spodziewałeś się trudnych pytań w trakcie finałowej rozgrywki? Było ciężko?
- Nie było źle, dałem sobie radę. Ogólnie pytania nie były trudne, przynajmniej dla mnie. A to dlatego, że dużo się uczyłem i uważam, że dobrze się przygotowałem do tego finału. Poznałem historię Górnika, która jest bardzo ciekawa. Wystartowałem w tym konkursie po raz drugi, w poprzedniej edycji odpadłem w półfinale i nie było mnie w finałowej rozgrywce, która miała miejsce w Multikinie.

Jakie było to najtrudniejsze pytanie, które sprawiło Ci największy problem?
- Większość pytań nie sprawiała mi żadnych problemów, można powiedzieć, że były łatwe. Największy problemy miałem ze zdjęciem Dariusza Koseły. Nie mogłem skojarzyć, kto jest na zdjęciu. A Pan Koseła był w pobliżu mnie, na sali...

Rozumiem, że na co dzień kibicujesz Górnikowi, chodzisz na jego mecze.
- Oczywiście, że kibicuję Górnikowi. Nie może być inaczej, zaś kibicem zabrzańskiego klubu jestem już 4 lata. Bardzo wierzę w Górnika i mam nadzieję, że zespół zajmie dobre miejsce w tym sezonie. Podziwiam przede wszystkim "Prezesa" Nakoulmę, to wspaniały piłkarz. Moim marzeniem jest to, by spotkać się z nim, porozmawiać i dostać autograf. Może po jakimś meczu będzie okazja, by się z nim spotkać?

Kibicowanie Górnikowi to jedna rzecz, a jak wyglądają Twoje postępy w nauce?
- Chodzę do Gimnazjum nr 3 w Rudzie Śląskiej i nie mam problemów z nauką. Mam dobre oceny. Chciałbym się dalej kształcić, zaś w przyszłości zostać trenerem. Byłoby bardzo fajnie, gdybym mógł kiedyś pracować w sporcie, a przede wszystkim w piłce nożnej. A Górnik zawsze będzie dla mnie najważniejszym klubem.

Angefügte Bilder:
12967.jpg
nach oben springen

RE:

in News 25.03.2012 13:54

Górnik wyciągnął pomocną dłoń do Dawidka

Przy okazji meczu w Krakowie, przedstawiciel biura prasowego Górnika odwiedził 8-letniego Dawidka z Krzykawki k. Sławkowa. Była to odpowiedź na apel o pomoc rodziców chłopca, którzy zbierają pieniądze na zakup sprzętu do rehabilitacji.

24 marca w Bukownie odbył się charytatywny turniej piłkarski trampkarzy z rocznika 2004, czyli równieśników Dawidka. Impreza była połączona z licytacją gadżetów, na którą Górnik przekazał m.in. oryginalną koszulkę Mariusza Przybylskiego z autografami całej drużyny, trójkolorową piłkę-skarbonkę oraz poduszkę z herbem naszego klubu. Koszulkę otrzymał również Dawid, który urodził się w Zabrzu i - jak przyznają rodzice - los Górnika nie jest mu obojętny.

Chłopczyk boryka się z porażeniem kończyn i w końcu 2011 roku przeszedł dwie operacje, których celem było wydłużenie mięśni brzuchatych łydek. Efekt jest piorunujący i Dawidek, przy ogromnym nakładzie pracy z rehabilitantami, zaczyna samodzielnie chodzić. Aby postępy były jeszcze większe, rodzice planują zakup bieżni przygotowanej do ćwiczeń dla osób niepełnosprawnych. Górnik dołożył już małą cegiełkę w pomoc Dawidkowi, a teraz mogą to zrobić również kibice biało-niebiesko-czerwonych. Wystarczy przekazać 1% swojego podatku. Dla nas to niby niewiele, ale rodzice chłopca liczą na każdą pomoc...

Więcej informacji na temat Dawidka można uzyskać pod adresem: http://dawidekporebski.blogspot.de/

Angefügte Bilder:
13137.jpg
nach oben springen

RE:

in News 31.03.2012 09:28

Kolekcja szalików Pana Tomka rozrasta się

Dzisiejsza akcja "Młody Kibic", która odbyła się w Knurowie, była dla młodzieży doskonałą okazją do podziwiania bogatej kolekcji szalików Górnika Zabrze, stanowiących część zbiorów pana Tomasza, szkolnego nauczyciela wychowania fizycznego.

- Pierwszy szalik zdobyłem w dzieciństwie. Z biegiem lat dochodziły kolejne, ale na poważnie szale kolekcjonuję od 10 lat - mówi popularny wśród uczniów nauczyciel.

Na ścianach oraz pod sufitem szkolnej sali umieszczono ponad 100 szalików Górnika. Oficjalne, fan-clubowe, z motywami kibicowskimi, łączone z zaprzyjaźnionymi klubami... wszystkie cieszyły się wielką popularnością knurowskich uczniów, którzy zainteresowaniem podziwiali zgromadzone eksponaty.

- Całość kolekcji to łącznie ponad 150 szalików, cały czas jednak staram się swoje zbiory uzupełniać... Ten jest dla mojego synka - powiedział Pan Tomek wskazując na znany szalik z motywem "Od małego na całego". - Jak podrośnie i będzie mógł iść na mecz, to na pewno z tym szalem na szyi.

Pan Tomasz od dzieciństwa kibicuje zabrzańskiemu Górnikowi. Cieszy się również, że spora cześć jego uczniów również sympatyzuje z 14-krotnym mistrzem Polski. - Dzieci i młodzież czekali na to spotkanie z niecierpliwością. Wiele osób jeździ regularnie na mecze, rozmawiają o poszczególnych występach zarówno Concordii, jak i Górnika - kończy szkolny wuefista.

Angefügte Bilder:
13337.jpg
nach oben springen

RE:

in News 31.03.2012 09:30

Górnik odwiedził gimnazjalistów w Knurowie

W ramach akcji "Młody kibic" knurowskie Gimnazjum nr 1 odwiedzili: Prezes klubu Artur Jankowski, Dyrektor ds. Administracji i Bezpieczeństwa Tomasz Milewski oraz zawodnicy Górnika Michał Zieliński i Arkadiusz Milik. Spotkanie z młodzieżą tradycyjnie poprowadził Bartłomiej Perek, specjalista ds. marketingu i spiker Górnika.

Prawie dwustu uczniów Gimnazjum nr 1 z Knurowa miało okazję spotkać się w piątkowy poranek z przedstawicielami 14-krotnego mistrza Polski. Na początek zaprezentowany został film o historii klubu. Do przyszłości odniósł się następnie Prezes Górnika: - Naszym priorytetem jest nowy, zmodernizowany stadion i drużyna na miarę 15. tytułu mistrzowskiego - mówił Artur Jankowski, który jednocześnie podkreślał związki klubu z Knurowem: - Zarówno Michał Zieliński, jak i ja jesteśmy bardzo związani z tym miastem. Przed laty grałem nawet w piłkę nożną w Górniku Knurów, a do dziś właśnie tutaj mieszkam. Prezes Jankowski wyraził również nadzieję, że już wkrótce spotka się z wszystkimi obecnymi na spotkaniu gimnazjalistami przy Roosevelta 81 w trakcie jednego z meczów Górnika.

W drugiej części akcji Dyrektor ds. Administracji i Bezpieczeństwa Tomasz Milewski wygłosił prelekcję, połączoną z pokazem filmów. - Zacząłem od mocnego uderzenia, pokazując młodzieży wszystkie te wydarzenia, jakie miały miejsce w latach 80. w Europie Zachodniej, które doprowadziły do zmiany podejścia władz do kwestii bezpieczeństwa na stadionach. W ten sposób chciałem uzmysłowić młodym ludziom, jak wielka odpowiedzialność ciąży na organizatorach meczów piłkarskich - tłumaczy Tomasz Milewski. - Zależało mi również, aby przekonać ich, że wszystkie zarządzenia, jakie wprowadziła Ustawa o Bezpieczeństwie Imprez Masowych mają na celu zapewnienie spokojnego oglądania meczu i bezpiecznego powrotu do domu. Dyrektor ds. Administracji i Bezpieczeństwa starał się ponadto zwrócić uwagę uczniów na to, jakie reperkusje mogą wywołać w dorosłym życiu "błędy młodości" popełnione na stadionie. Jednocześnie Milewski wspomniał o tym, że na modernizowanym stadionie Górnika przygotowane jest 10 miejsc dla osób niepełnosprawnych, a także opowiedział o symbolach, jakie są zakazane na kibicowskich oprawach.

Tradycyjnie na akcji "Młody kibic" nie mogło zabraknąć konkursów, których zwycięzcy otrzymali górnicze szaliki oraz rozmów i zdjęć z piłkarzami. - Po ostatniej wizycie w Knurowie Michał Zieliński strzelił Cracovii dwie bramki, mamy więc nadzieję, że w meczu z Koroną do siatki trafi Arek Milik - ­mówili na koniec uczestnicy spotkania.

Angefügte Bilder:
13299.jpg
nach oben springen

RE:

in News 06.04.2012 11:19

Górnik Zabrze - Polonia Warszawa 04.05.2012

nach oben springen

RE:

in News 06.04.2012 12:34

I Ty możesz zagrać w barwach Górnika Zabrze!

Jeśli jesteś kibicem 14-krotnego mistrza Polski, zawsze marzyłeś, żeby założyć koszulkę z herbem Górnika na piersi i zagrać w jednej drużynie z Adam Danchem, Aleksandrem Kwiekiem czy Prejuce’m Nakoulmą encyklopedia WikiGórnik wspólnie z klubem z Roosevelta przygotowała dla Ciebie wyjątkową aukcję!

- Zastanawialiśmy się nad czymś naprawdę wyjątkowym, o czym marzy każdy kibic trójkolorowych. Sztab szkoleniowy pierwszej drużyny zaproponował nam, że zwycięzca aukcji może zagrać ostatnie pięć minut w meczu towarzyskim - tłumaczą redaktorzy WikiGórnik. - Ktoś powie, że pięć minut to niewiele, jednak dla zagorzałego kibica Górnika, to może być ta chwila, o której będzie się pamiętało i mówiło do końca życia. W końcu ilu kibiców może pochwalić się takim występem? - pytają retorycznie pomysłodawcy aukcji.

Spotkanie towarzyskie odbędzie się na pewno 11 maja 2012 roku. Jest to tzw. "termin marketingowy", dlatego rywalem zabrzan będzie drużyna z jednego z miast sympatyzującego z biało-niebiesko-czerwonymi. - Oczywiście o tym, na jakiej pozycji wystąpi zwycięzca aukcji zadecyduje trener Adam Nawałka wspólnie z sztabem szkoleniowym - mówi redakcja. - My ze swej strony możemy zapewnić, że dana osoba otrzyma pamiątkowe zdjęcia ze swojego występu na boisku. Ponadto na stronie oficjalnej klubu oraz w telewizji GórnikTV pojawi się materiał o zwycięzcy aukcji - dodaje redakcja.

Zapraszamy serdecznie do wzięcia udziału w aukcji. Tę, jak i poprzednie znaleźć można pod adresem: http://allegro.pl/wystep-w-meczu-sparing...2259119326.html

Aukcja będzie aktywna przez najbliższe 7 dni. Jednocześnie przypominamy, że aukcja, w której można wygrać możliwość wcielenia się w maskotkę Górnika kończy się za 3 dni, aukcja, w której można wygrać możliwość oglądania meczu z Podbeskidziem w loży VIP ze Stanisławem Oślizło kończy się z 4 dni, z kolei aukcja, w której można wygrać kolację z Jackiem Wiśniewskim będzie jeszcze aktywna przez 5 dni.

Przypomnijmy, pieniądze uzyskane z aukcji zostaną przeznaczone na organizację imprezy podsumowującej rok istnienia w sieci pierwszej encyklopedii Górnika Zabrze - WikiGórnik. Redakcja portalu planuje rozegranie meczu pomiędzy drużyną WikiGórnik a byłymi piłkarzami 14-krotnego mistrza Polski (wkrótce więcej informacji). W trakcie imprezy wręczona zostanie również nagroda dla piłkarskiej nadziei Górnika na kolejny tytuł. Ewentualne pozostałe środki zostaną przeznaczone dla drużyn młodzieżowych klubu.

nach oben springen

RE:

in News 06.04.2012 18:42

Pseudokibice zaatakowali policjantów. Padły strzały!

Pseudokibice Górnika i Ruchu umówili się na ustawkę. Kiedy na miejsce przyjechał policyjny radiowóz kibole połączyli siły i rzucili się na mundurowych.
Do ustawki pomiędzy pseudokibicami zwaśnionych klubów doszło wczoraj (tj.czwartek) we Świętochłowicach. Policjanci z tamtejszej komendy otrzymali niepotwierdzoną informację o planowanej bójce kibiców Górnika i Ruchu.

Policjanci zostali wysłani do dzielnicy Lipiny. Kiedy mundurowi przybyli na miejsce walka pomiędzy kibolami trwała w najlepsze. W sumie około 60 osób. Po 30-stu pseudokibiców z każdej ze stron. Na widok policjantów zwaśnieni kibole postanowili połączyć siły i zaatakowali przybyłych na miejsce funkcjonariuszy.

Zaatakowali oni jeden z interweniujących patroli. Policjanci musieli siegnąć po broń i oddać kilkanaście strzałów ostrzegawczych. To uratowało być może policjantów przed linczem.

Policjantom udało się też zatrzymać kilku uczestników bójki.

nach oben springen

RE:

in News 06.04.2012 19:06
von Wojtek | 293 Beiträge

Szacun dla obu ekip.Jebac psiakow Pozdrowka Zabole

nach oben springen

RE:

in News 06.04.2012 19:50
von JOHANN | 4.189 Beiträge

CHWDP
ACAB
policja WRÓG NR 1 !!

JEBAĆ BURŻUJI !!! JEBAĆ PATOLOGIA !!! A WSZYSTKO NA SPONTANIE

nach oben springen

Besucher

Wir begrüßen unser neuestes Mitglied: figa1978
Forum Statistiken
Das Forum hat 293 Themen und 22485 Beiträge.

Heute waren 2 Mitglieder Online:
bombel07, Gregor

Besucherrekord: 59 Benutzer (18.03.2010 14:33).